הגישה המסורתית שקיימת מאז שנות ה-90 מורכבת משכבות של חומרה הכוללים בעיקר שרתים, אחסון ותקשורת אשר חוברו יחד בדרך כלל בארון אחד ייעודי, בדרך כלל הציוד היה נקנה יחד כפתרון אחד שלם דבר אשר היה מייקר משמעותית את הפתרון, לכל שכבה של ממשק ניהולי משלו וארגון היה צריך לדאוג שיהיו לו הרבה אנשי IT בכל אחד מהתחומים אשר היו צריכים לדעת לתחזק את המערכות על פי דרישות הארגון, לדאוג לשדרוגי תוכנה וחומרה ופתרונות תקלות שונות במערכות וכל זאת בדרך כלל מבוצע ללא סנכרון של מידע בין אנשי ה-IT השונים. אתגר נוסף היה כאשר הארגון היה צריך לגדול ולהתרחב, מאחר והרחבה בדרך הייתה באחת מהשכבות ולא בכולם יחד היה צורך לבדוק תאימויות של פתרונות למערכות קיימות דבר שלפעמים היה פוסל פתרונות מחוסר תאימות או גורר אחריו החלפה של עוד ציודי חומרה ומייקר את הפתרונות.
בשנת 2009 התחיל תהליך האבולוציה ועברנו לגישה חדשה שנקראת Hyper Converged Infrastructure, גישה זאת אפשרה לנו להסיר חלקים בודדים מהגישה הקודמת ולעבור לתצורה של אבני בניין הכוללות תקשורת, אחסון ושרתים שמאוגדים יחד במקום אחד ומנוהלים כולם בממשק אחד.
אתגר ראשון בשיטה זאת היה שלא ניתן היה לרכוש פתרון HCI חדש ולשלב אותו במערכות מסורתיות קיימות אלא היה צורך להקים פתרון חדש (Green Field), אתגר נוסף היה שאם הייתי רוצה להתרחב ולגדול בפתרון לא יכולתי פשוט להוסיף אחסון או שרתים אלא הייתי חייב להיצמד לכללי הגדילה של הפתרון שבחרתי.
חברת HPE לקחה את גישת ה-HCI צעד אחד קדימה והכריזה על פתרון שנקרא Disaggregated Hyper Converged Infrastructure או בקיצור DHCI, הייחודיות של הפתרון הוא היכולת לקחת את שתי הגישות הקודמות ולאחד אותם, כלומר לקוח שיש ברשותו שרתי HPE מדגם ProLiant Gen9/10 יכול להוסיף מערכת אחסון מסוג HPE Nimble ולהפוך את כל הפתרון ל-DHCI, היתרון של מערכת ה-DHCI הם:
עוד יתרון מאוד חשוב למערכת ה-DHCI הוא יכולת חיזוי אופטימיזציה ופתרון תקלות אשר מבוסס על מערכת ה-Infosight של חברת HPE, מערכת ה-Infosight אוספת נתונים מכל השכבות (מכונות וירטואליות, תקשורת, שרתים, אחסון) ומכל הלקוחות של HPE בעולם ובאמצעות מנוע ניתוח נתונים חזק יוצרת בסיס נתונים על תקלות שרות ללקוחות ומתריע על תקלות אשר עלולות לקרוא עוד לפני שהם מתרחשות ומה על הלקוח לבצע כל מנת להימנע מהתקלה, במידה והלקוח עדין נתקל בתקלה יש לו מספר טלפון אחד שליו הוא פונה ומקבל שירות מלא על כל הפתרון.
היתרון הכי בולט ומשמעותי של פתרון זה הוא יכולת לגדול בכל אחת מהשכבות ללא תלות אחת בשנייה. במידה וחסר לי כח עיבוד אני יכול להוסיף רק שרתים לפתרון. במידה וחסר לי נפח אני יכול לגדול רק באחסון ואין לי יותר צורך לגדול בכל שכבה ושכבה במקביל.