אבטחת אפליקציות (AppSec) הוא אחד הנושאים הקריטיים ביותר בפיתוח תוכנה, במיוחד בעידן של דיגיטליזציה מואצת וטרנספורמציה לענן ולכן נוצר הצורך בפתרונות אבטחה מתקדמים שמאפשרים לצוותי פיתוח לזהות בעיות אבטחה בקוד במהלך הפיתוח, וגם לטפל בהם במהירות ויעילות. לדוגמא: סריקת קוד מובנית בתהליך ה- CI/CD, מערכת להגדרת ואכיפת מדיניות אבטחה בארגון, והיכולת לרכז תוצאות סריקות אבטחה מדויקות ויעילות ב-Dashboard אחד.
שילוב מגוון רחב של סורקי קוד מתקדמים מאפשר זיהוי מהיר של בעיות אבטחה פוטנציאליות. הסריקות מתבצעות כחלק מתהליך ה-CI/CD באופן אוטומטי. בסיום הסריקה מוצגת בפני המפתחים רשימה של vulnerabilities שזוהו בסריקת הקוד, כך שבהתאם למדיניות האכיפה שהוגדרה, לא יתאפשר למפתחים למזג קוד שנמצאו בו סיכונים כלשהם, מבלי שיטופלו או יקבלו אישור חריג מהצוותים או בעלי התפקידים המוסמכים לכך.
כל אחד מהסורקים רלוונטי לשלב ספציפי בתהליך הפיתוח כפי שמוצג בדיאגרמה הבאה:
אבטחה בשלב מוקדם מביאה לתוצאה טובה יותר
כאשר מזהים ומתקנים בעיות אבטחה בשלב מוקדם, לא רק שמצמצמים את הסיכון לשחרור קוד בעייתי, אלא גם מקצרים את זמני הפיתוח ומאפשרים לצוותים להתמקד בשיפורים ושדרוגים במקום בתיקונים.
השילוב של אבטחה אוטומטית בתהליכי CI/CD מביא לכך שצוותי הפיתוח יכולים לשחרר קוד בצורה מהירה ואמינה, תוך עמידה בסטנדרטים הגבוהים ביותר של אבטחת מידע.
תיקון בעיות אבטחה בעזרת AI
אחת הבעיות המרכזיות בטיפול ב-vulnerabilities על ידי מפתחים היא שלרובם אין התמחות באבטחה או הכשרה מתאימה בתחום. כתוצאה מכך, כאשר מתגלה בעיית אבטחה בקוד, לרוב הם נאלצים לפנות לצוותי האבטחה לצורך תיקון. כאן נכנס ה-AI לתמונה, המאפשר למפתחים לתקן בעיות אבטחה בעצמם בצורה מהירה ויעילה. לאחרונה, GitLab הוסיפה מספר יכולות חדשות שמסייעות בכך:
Vulnerability Explanation – מסביר את מקור הסיכון שהתגלה בקוד, ומסייע למפתחים לתקן אותו.
Vulnerability Resolution – בלחיצת כפתור, התכונה מציעה קוד שמתקן את ה-vulnerability כך שנותר למפתחים לעיין בקוד ולהשתמש בו לתיקון ה- vulnerability.
שילוב אבטחה בתהליך ה CI/CD הוא קריטי עבור צוותי פיתוח שרוצים להבטיח מוצר איכותי, מאובטח וללא סיכונים מיותרים. על ידי ריכוז הסריקות ב-Dashboard אחד, וזיהוי מוקדם של בעיות, צוותי הפיתוח יכולים להיות בטוחים שהם שולטים בכל שלב בתהליך האבטחה – מהתכנון ועד לשחרור המוצר.
הדגמה
ניתן לצפות בהדגמה של שילוב אבטחה בתהליך ה-CI/CD בקישור הזה https://gitlab.navattic.com/gitlab-scans
פרטים נוספים על יכולות האבטחה ב GitLab ניתן למצוא כאן https://docs.gitlab.com/ee/user/application_security/index.html.
ניתן לנסות את כל פתרונות האבטחה מתקדמים שלנו ל-30 ימים ללא עלות , כאן https://about.gitlab.com/free-trial/