מנהלי מערכות המידע בארגונים (מנמ"רים) מוצאים עצמם כיום מאותגרים מקצב השינויים בארגון בעקבות המעבר לעולם הדיגיטלי. שינויים רגולטורים, כמויות מידע ענקיות, מחזורי פיתוח מהירים, לקוחות וספקים הצורכים שירותי מחשוב 24/7 מכל מקום, מתקפות סייבר, טעויות אנוש, אסונות טבע – כל אלו ועוד דורשים מהIT- משאבי מחשוב הולכים וגדלים.
על מנת לעזור למנמ"רים להתמודד בהצלחה עם האתגרים הרבים הללו, הקימה חברת בינת תקשורת מחשבים סביבת ענן המקשרת לקוחות וצרכנים מכל מקום לשירותי הארגון המותקנים באתרים המתוחזקים על ידי ספק הענן. המודל העסקי המקובל בסביבת ענן הוא תשלום עבור צריכה בפועל (Pay as you Go) ולרוב הוא זול בעשרות אחוזים ביחס לחלופה.
המעבר של ארגונים לענן של בינת יכול להתבצע במספר שכבות, החל מצריכת תשתית בענן (Infrastructure as a Service – IaaS) המאפשרת את שבירת התלות של הארגון בחומרה והפעלת מכונות ווירטואליות. מעליה ניתן למצוא שכבת שירותי פלטפורמה (Platform as a Service – PaaS), כגון בסיסי נתונים וכו'. בשכבה זו "רצים" השירותים ללא הצורך לתחזק את תוכנות התשתית ומערכות ההפעלה כפי שנדרש בשרותי הIaaS-.
בנוסף, בחזית הטכנולוגיה, ניתן למצוא את שירותי Micro Services, שירות בו מדובר על צריכת "מחסניות" (Stacks & Containers) ו"תרמילים" (Pods) המאפשרים לארוז ביחד באופן מצומצם את רכיבי התוכנה התשתיתיים, כגון מערכת הפעלה, מתווכי "Middleware" והאפליקציות, הנדרשים להרצת השירות. אבני בסיס אלו תומכות בגידול או קיטון של היקף השירות והפעלתו על פי דרישה, על גבי אשכולות (CLUSTER) המספקים יתירות וזמינות.
טכנולוגיות אלו מניעות שיטות פיתוח זריזות ויעילות (Agile) המאפשרות הקמת תשתית ברגע, על ידי שימוש בטכנולוגיות תשתית כקוד (Infrastructure as a Code) , כך שברגע ההקמה (ובכל פעם נוספת) תוקם באותה תצורה תשתית רשת, חוקת אבטחת מידע, תצורת חלוקת עומסים בכל הסביבות (פיתוח, בדיקות וייצור) וכן הפעלת תהליכים ושרתים מבוססי תבניות (Blue-Prints).
בעולם בו נדרשת המשכיות עסקית, הנוהל המנחה הוא שארגון נדרש לשמור מידע לפחות בשלושה העתקים, לפחות בשני מקומות שונים, כאשר לפחות עותק אחד נשמר מחוץ לאתר היצור. סביבת הענן מאפשרת גיבוי (Backup as a Service – BaaS) רציף המאפשר זמן מינימלי לחזרה לשירות פעיל, וכן הרחבת הגיבוי להתאוששות מאסון (DR) בסביבת הענן.
טכנולוגיות חדישות וזמני תגובה קצרים דורשים מיומנות שלרוב אינם נמצאות בארגון ודורשות חלקי משרה. לכן, ביחד עם צריכת שירותי ענן, השירות המנוהל שמוצע על ידי מומחי התוכן (MSP) בבינת, מספק לארגון יכולות ניטור, התרעה ואינטגרציה בין המערכות וגם עוזר בתפעול השוטף תוך צמצום עלויות וקיצור משך עקומות הלימוד והעלייה לאוויר.
הבחירה של פלטפורמת הענן Ness & Open text היא הבחירה הטבעית
בינת מספקת מזה מספר שנים ללקוחות רבים שירותי ענן מתקדמים. הכוללים יכולות IaaS,PaaS & CaaS ותמיכה בהמשכיות עסקית מתקדמת. שירותים אלה נתמכים על ידי מרכז השירותים המנוהלים של בינת – MSP (Managed Service Provider) המציע מעטפת שירותים מקומית המספקת ללקוח פתרון מלא מקצה לקצה.
באמצעות מרכז השירותים המנוהלים של בינת – MSP – אנו מספקים שירותי IT מנוהלים בתחומי התקשורת, המחשוב, טלפוניה ואבטחת המידע, 'התפורים' בהתאם לצרכים המיוחדים של לקוחות בינת. שירותים אלה מעניקים ללקוח את היתרון שבניהול פרו-אקטיבי של תשתיות ה-IT ברמה המקצועית ביותר, עם התמיכה המלאה של שירות בינת, תוך עמידה ב- SLA גבוה .
לדברי עוז יעקב, סמנכ"ל מכירות, שירות ופרויקטים, בינת תקשורת מחשבים: "אנו נמצאים בתקופה מאתגרת של שינויים טכנולוגיים ותפיסתיים אצל הלקוחות והשותפים העסקיים בישראל. העוצמה של בינת באה לידי ביטוי בכוח אדם איכותי, מיומן, מקצועי ומומחה אשר מבצע פרויקטים אינטגרטיביים בסביבות טכנולוגיות מורכבות. שילוב זה של מומחים לצורך תכנון, הקמה ותפעול לאורך שנים, כאשר הכל נעשה IN HOUSE, יוצר את ההבדל והביטחון בקרב לקוחותינו ושותפינו שבינת היא זאת שתוביל את השינוי. לבינת יכולות מוכחות בפתרונות ענן מקצה לקצה ופתרונות Hybrid's משולבים, כל אלו יצרו את שיתוף הפעולה וחיזקו את האמון כי בינת היא השותף הנכון ל-NESS להקמת כלל תשתית הענן של Open text בישראל. שיתוף הפעולה בין בינת ל-NESS החל לפני מספר שנים ומשרת בין היתר, לקוחות מובילים כגון הנהלת בתי משפט וגופים דומים נוספים.
לדברי שי קופלביץ, ראש חטיבת מכירות Cloud & Service Solutions, בינת תקשורת: "במסגרת הפתרון הזה, התבקשנו להקים תשתית IaaS מלאה המאפשרת גמישות טכנולוגית, אשר תייצר מענה להתניות ולדרישות המאוד ברורות והקשיחות של היצרן. בינת, המספקת ללקוחותיה בשנים האחרונות פתרונות IT as a Service מלאים המבוססים על תשתיות הענן מה-Data Center שבבעלותה בירושלים ובתל אביב – צלחה גם אתגר טכנולוגי זה".