צרו קשר תנו פידבק
מאמרים

האם המידע שלכם באמת מוגן בענן? מהן הסכנות של KMS בענן ומהו הפתרון לכך

ניהול מפתחות הצפנה בענן הוא היבט קריטי בהגנה על נתונים רגישים בסביבות ענן. בנוף הדיגיטלי המתפתח במהירות של היום, אבטחת המידע הופכת לקריטית מתמיד. ניהול מפתחות הצפנה הוא אבן יסוד בהגנה על נתונים רגישים.

05.12.2024
4 min
האם המידע שלכם באמת מוגן בענן? מהן הסכנות של KMS בענן ומהו הפתרון לכך

ככל שיותר ארגונים מעבירים את הפעילות שלהם לענן, הצורך להגן על מידע רגיש ולנהל מפתחות הצפנה בצורה יעילה הופך ללקריטי. בעוד שספקי ענן מציעים שירותי ניהול מפתחות (KMS), הסתמכות בלעדית על שירותים אלו עלולה להגביל את השליטה שלכם באבטחה ולהציב סיכונים משמעותיים לארגון כגון : איבוד מידע רגיש, דליפת מידע אישי של לקוחות, נזק תדמיתי לארגון, שלילת רשיונות ותקנים רגולטורים, נזק כספי, קנסות ועוד.. במקום זאת, יישום פתרונות של ניהול מפתחות חיצוני יכול לספק אבטחה מוגברת, שליטה רחבה יותר ועמידה בדרישות רגולציה.

מהם הסיכונים בשימוש ב-KMS של ספקי ענן?

אני מאחסן את מפתחות ההצפנה שלי בענן על בסיס תשתית של ספק הענן, מה זה לא מספיק בטוח?

הסתמכות על KMS של ספקי ענן יכולה להוות סיכון משמעותי לארגון. ראשית, ריכוז המפתחות אצל ספק הענן יוצר נקודת כשל בודדת. אם ספק הענן סובל מפרצת אבטחה, או אם הממשל המקומי מחליט לדרוש גישה למפתחות אלו, כל המידע המוגן על ידי מפתחות אלו עשוי להיות בסיכון. דוגמה מובהקת לכך היא פריצת האבטחה ב AWS בשנת 2019, שבמהלכה נגנבו מידע רגיש ממספר ארגונים גדולים.

עוד סיכון קשור למודל האחריות המשותפת. למרות שספק הענן אחראי על האבטחה של התשתית שלו, הלקוח אחראי על האבטחה של הנתונים שלו בתוך הענן. במקרה של דליפת מידע או איבוד מידע כל האחריות היא על הלקוח וספק הענן לא ישא בשום אחריות, הסתמכות יתרה על ספק הענן לניהול המפתחות עלולה לגרום לאי-הבנה באשר למי אחראי למה, מה שעלול להוביל לפרצות אבטחה ולכשלי רגולציה.

מדוע מומלץ להשתמש במנהל מפתחות חיצוני

 במילה אחת – שליטה

אחד היתרונות המרכזיים של ניהול מפתחות מרכזי וחיצוני הוא השליטה המוגברת שהם מציעים על מפתחות ההצפנה. כאשר אתם משתמשים ב-KMS של ספק ענן, המפתחות בדרך כלל מאוחסנים ומנוהלים על ידי הספק, מה שאומר שיש לכם שליטה מוגבלת וחוסר שקיפות לגבי הגישה למפתחות. עם פתרונות צד שלישי, אתם שומרים על שליטה מלאה במפתחות שלכם. יתר על כן, ניתן לשמור את המפתחות גם על גבי HSM (Hardware Security Module), העומדים בתקני FIPS 140-2/3 , מה שמספק רמת אבטחה נוספת בכך שמפתחות ההצפנה מוגנים בסביבה מוקשחת גם ברמת החומרה, ומפחית עוד יותר את הסיכון לגישה לא מורשית. זה חשוב במיוחד בתרחישים שבהם דרישות רגולטוריות מחייבות שהמפתחות יאוחסנו וינוהלו בנפרד מהמידע שהם מגנים עליו. לדוגמא כמו שלעולם לא נשמור את הקוד האישי לכרטיס אשראי בפתק בארנק.

תמיכה מרובת עננים וניהול מרכזי

ככל שיותר ארגונים מאמצים אסטרטגיות מרובות עננים, ניהול מפתחות ההצפנה בסביבות שונות הופך למורכב יותר ויותר. מנהלי מפתחות (KMS) חיצוניים מפשטים את הניהול הזה על ידי מתן שליטה מרכזית בניהול המפתחות. באמצעות מנהל מפתחות מרכזי, יכול המשתמש לנהל מפתחות ב-AWS, Azure, Google Cloud וסביבות אחרות מממשק יחיד, מה שמפחית את המורכבות של ניהול מפתחות ומבטיח מדיניות אבטחה עקבית בכל הפלטפורמות ושמירה על רמת אבטחה מקסימאלית. תכונה זו חיונית במיוחד לארגונים הפועלים בסביבות ענן היברידיות או מרובות עננים, שבהן יש צורך בשמירה על עקביות ובקרה בכל הסביבות.

שקיפות וניטור מוגברים

אחד היתרונות המשמעותיים ביותר של שימוש במנהל מפתחות חיצוני הוא יכולת הניטור והשקיפות המוגברת. ישנן מערכות המספקות כלים לניטור מצב ההצפנה ושימוש במפתחות בזמן אמת, מה שמאפשר לארגונים לזהות במהירות נקודות תורפה ולטפל בהן לפני שהן הופכות לבעיה אבטחתית רצינית.

כמו כן, מערכות אלו מאפשרות יצירת דוחות מפורטים המראים את ההיסטוריה של כל מפתח, כולל מי גישה אליו, מתי ומאיזו סיבה. היכולת לבצע ניתוח מעמיק של פעילויות על מפתחות מסייעת להבטיח שהמידע הרגיש של הארגון מוגן בצורה הטובה ביותר.

עמידה ברגולציה ותקנות

היכולת לנהל מדיניות אחידה לכל המפתחות בכל הסביבות הענן מאפשרת עמידה טובה יותר בתקנות רגולטוריות. רגולציות כמו GDPR, PCI DSS וHIPAA דורשות ניהול ובקרה קפדניים של נתונים רגישים. כאשר הניהול מתבצע באמצעות ממשק אחד ותחת מדיניות אחידה, קל יותר להבטיח שהנהלים עומדים בדרישות החמורות ביותר של הרגולטורים.

עצמאות מספקים

שימוש במנהל מפתחות צד שלישי מאפשר לארגון לא להיות תלוי במערכת ניהול מפתחות של ספק ענן יחיד. עצמאות מספק זה מאפשרת לארגון לעבור לספקים שונים או להשתמש במספר ספקים מבלי להיות קשורים למערכות ניהול המפתחות הספציפיות שלהם. גמישות זו חשובה במיוחד בסביבות מרובות עננים של היום, שבהן ארגונים מבקשים להימנע מנעילת ספקים ולשמור על שליטה בתשתית האבטחה שלהם ומה שעשוי להוזיל את מחירי ספקי התשתית בענן עקב הגמישות שהפתרון מציע.

הכירו את CipherTrust Manager של חברת Thales

CipherTrust Manager הוא פלטפורמה מרכזית לניהול מפתחות הצפנה, מדיניות והגנה על מידע בסביבות מגוונות, כולל On-Premise, עננים ציבוריים, פרטיים והיברידיים. CipherTrust Cloud Key Manager (CCKM) מרחיב את היכולות הללו לסביבות ענן, ומאפשר לארגונים לנהל את מפתחות ההצפנה שלהם על פני מספר ספקי שירותי ענן ומערכות SAAS, כמו AWS, Microsoft Azure ו-Google Cloud, Office 365 , SAP, SlaesForce  ועוד, בעזרת ממשק מאוחד.

מודולים נוספים של CipherTrust ואיך הם יכולים להועיל לארגון שלכם

מעבר ל-CipherTrust Manager ו-CCKM, הפלטפורמה של CipherTrust מציעה מגוון רחב של מודולים נוספים שיכולים להעצים את אסטרטגיית האבטחה שלכם. בין המודולים האלו ניתן למצוא את
 CipherTrust Transparent Encryption המגן על נתונים במנוחה בסביבות שונות כולל עננים ומערכות ביג דאטה, ו-CipherTrust Tokenization שמסייע לצמצם את טווח הציות על ידי החלפת נתונים רגישים בטוקנים. בנוסף, מודול CipherTrust Secrets Management מאפשר ניהול מאובטח של סודות, כולל אישורים, מפתחות API, ותעודות, בסביבות DevOps וכלי אוטומציה.

 תכונות אבטחה מתקדמות

CipherTrust Manager ו-CCKM מציעים תכונות אבטחה מתקדמות שמרחיבות את מה שזמין בדרך כלל מ-KMS של ספקי ענן. תכונות אלו כוללות בקרות גישה מתקדמות, יומני ביקורת מפורטים, ואת היכולת לאכוף מדיניות שימוש במפתחות. לדוגמה, תוכלו להגדיר מי יכול לגשת למפתחות, איך ומתי ניתן להשתמש בהם, ולבצע מעקב מפורט אחר השימוש במפתחות. בנוסף, CipherTrust Manager משתלב עם מודולי אבטחת חומרה (HSMs) כדי לספק רמת אבטחה גבוהה יותר עבור יצירת מפתחות, אחסון וניהול. שילוב זה מבטיח שמפתחות ההצפנה שלכם מוגנים בסביבה חסינת-שינויים, מה שמפחית עוד יותר את הסיכון לגישה לא מורשית.

סיכום

בעוד ששירותי KMS של ספקי ענן מציעים נוחות ורמת אבטחה בסיסית, הם לרוב לא מספקים את השליטה, הגמישות והאבטחה הנדרשות להגנה על המידע הרגיש של הלקוח בסביבות המורכבות של היום. CipherTrust Manager ו-CCKM של Thales מספקים פתרון מצויין, המציע: ניהול מרכזי, שליטה מוגברת על מפתחות הצפנה, תמיכה מרובת עננים גמישות, ותכונות אבטחה מתקדמות. על ידי יישום פתרון זה, הארגון שלכם יכול להבטיח עמידה בדרישות רגולטוריות, להגן על מידע רגיש ולשמור על שליטה במפתחות ההצפנה, ובכך לחזק את המעמד האבטחתי הכולל של הארגון.

השקעה ב-CipherTrust Manager ו-CCKM היא החלטה אסטרטגית שיכולה להבטיח את הגנת המידע של הארגון שלכם בעולם שהולך ונהיה מבוסס ענן, ולהעניק לכם שקט נפשי ובסיס יציב לצמיחה עתידית.

תתחילו להגדיל את העסק שלכם יחד איתנו
מוזמנים לפנות אלינו בכל שאלה, בקשה ועניין, אנו נחזור אליכם בהקדם