בתקופה שבה הטכנולוגיה מתקדמת בקצב מהיר, ארגונים רבים משקיעים משאבים רבים במערכות מחשוב מתקדמות ותשתיות מתקדמות כדי להתמודד עם האתגרים הטכנולוגיים והעסקיים של היום. אחד מהם הוא המעבר ממחלקת מחשוב מקומית (IT) רגילה להיות ספק שירותי ענן מקומי.
מה משמעות המעבר הזה? במונחים פשוטים, זהו השינוי מהפעלת מערכות מחשוב ותשתית כאשר ארגון המחשוב הוא זה שמגדיר את השימוש במערכות, לפריסה וניהול של שירותי ענן מקומיים על פי דרישות המשתמשים תוך הבטחת רמת שירות מינימאלית.
המעבר הזה יכול להיות מאתגר, אך הוא מבטיח את היתרונות הרבים של טכנולוגיית הענן תוך שמירה על השליטה והאבטחה של הנתונים בתוך הארגון.
אחד היתרונות המרכזיים של המעבר לאספקת שירותי ענן מקומי הוא הפיתרון המותאם אישית והגמישות שהוא מציע. בניגוד לשירותי ענן ציבוריים, כאשר ארגון מחליט להיות ספק ענן מקומי, הוא יכול לבנות ולהתאים את התשתית והשירותים לפי דרישותיו המיוחדות. זה מאפשר לו לשלוט באופן מלא על התשתיות ועל התהליכים הטכנולוגיים, ולהתמודד ביעילות עם האתגרים העסקיים המשתנים.
עוד יתרון של המעבר הוא יכולת הארגון לשמור על שליטה וביטחון גבוהים יותר בגישה לנתונים עסקיים רגישים. הגנה על הפרטיות והאבטחה של הנתונים היא עניין קריטי לארגונים, והפתרון המקומי מאפשר להם להתמודד ביעילות עם איומים וחדשנות בשדה הסייבר.
אך עם כל היתרונות, ישנם גם אתגרים שעלולים להתעורר במהלך המעבר. התהליך עשוי לדרוש השקעה טכנולוגית והתאמת תהליכי העבודה והתרבות הארגונית לשימוש בטכנולוגיה חדשה ובתהליכי עבודה שונים.
אחת משיטות העבודה המומלצות היא לפעול בשני מישורים במקביל:
המישור הראשון – אפיון דרישות השירותים בהתאם לדרישה העסקית של הארגון והצורך השימושי (Use Case), כמו כן יש לקבוע את המודל התפעולי עבור כל קבוצת שירותים באופן שיבטיח את המשכיות השירות שלהם (SLA).
המישור השני – מיפוי השינוי הארגוני הנדרש לצורך המעבר לאספקת שירותי ענן מקומיים.
כאן עלינו למפות ולהגדיר את מבנה הארגון האופטימלי לבנייה מהירה ותחזוקה של כל סוגי השירותים בכל מקום שבו נרצה להריץ אותם.
מיפוי הארגון הוא בעצם הגדרה וירטואלית של מרכזי מצויינות (Center of Excellence) וסינרגיה בין מחלקות המחשוב כך שכל אחד יבין את חלקו בהקמה ותפעול השירותים.
המעבר ממחלקת מחשוב לספק שירותי ענן מקומי הוא תהליך מרתק וחשוב המביא עמו אתגרים והזדמנויות. כל ארגון צריך לבחון את יתרונותיו ואתגריו ולקבוע את אופי המעבר וסדר העדיפות הארגוני.
בחירת פלטפורמת ענן פרטית היא צעד מרכזי בתהליך הדיגיטציה של ארגון. בעת בחירת פלטפורמת ענן פרטית, יש לקחת בחשבון מספר רב של תכנים, כולל אבטחת מידע, קבלת מדיניות ארגונית, תמיכה באמינות וביצועים מעולים. בחירת הפלטפורמה הנכונה יכולה לשפר ביצועים, להפחית עלויות תשתיות ולהעניק לארגון מענה גמיש ומותאם אישית.
פלטפורמת VMware Cloud Foundation מבית VMware by Broadcom היא מערכת מקיפה להקמה ותפעול של ענן פרטי לכל סוגי השירותים והפלטפורמה המובילה היום בשוק הענן הפרטי הארגוני.
המערכת תוכננה לשמש פתרון ייחודי הפועל בתוך מערך המחשוב הארגוני ומיצר הפשטה (Abstraction) של ענן על גבי המערכות הקיימות, תכונה זו חוסכת הקמה של תשתיות חדשות ומנצלת את כל מערך המשאבים הקיים (מחשוב, תקשורת, אחסון) לטובת הענן הפרטי.
כמו כן המערכת תוכננה לתמוך בכל מגוון האפליקציות , שיטות העבודה והקישוריות הנהוגה היום בשוק, לדוגמא: אפליקציות 3 tier סטנדרטיות, אפליקציות Cloud Native חדשות, תהליכי DevSecOps שמייצג גישה מתקדמת לפיתוח תוכנה, המשלבת בצורה סמוכה אבטחת מידע עם תהליכי פיתוח .
יתרונות נוספים של VMware Cloud Foundation:
לסיכום: VMware Cloud Foundation מביא את חווית הענן הציבורי אל תשתית המחשוב של הארגון, מיעל ומקצר את הדרך מהבנת הצורך הארגוני ועד לשירות עובד מנוהל ומתוחזק בארגון.